(NL) Dominatrix

Party date: 

Saturday, 14 November, 2015 - 21:00

Party archive: 

Waar DOMINATRIX ooit begon als een (letterlijk) underground fetish feest in de catacomben onder het Utrechtse stadhuis, is dit feest in de afgelopen 10 jaar getransformeerd tot een evenement met wereld faam. Het huidige twee daagse evenement mag zich dan ook zonder schaamte tot de beste feesten van de wereld rekenen, dit volgens de grote schare aan vaste Internationale bezoekers.

Niet zonder reden is DOMINATRIX in de afgelopen jaren gegroeid tot dé Hotspot van de Internationale fetish scène. Eerst al door de introductie van de jaarlijkse verkiezing van MISS FETISH EUROPE in 2010, welke nu een prominente plaats in neemt tijdens de november editie van het fetish diner cabaret. Maar de echte grote bekendheid bij het Internationale fetish publiek kwam met de verplaatsing van het feest naar de huidige locatie in Uitgeest, in combinatie met hotel van der Valk Akersloot, wat nu steevast weken voor DOMINATRIX al helemaal volgeboekt zit.
Meer dan 70 modellen uit de hele wereld laten Amsterdam links liggen en komen speciaal voor DOMINATRIX naar Nederland. Alle Europese top modellen zijn dan ook steevast aanwezig, waarbij verschillende bekende namen zoals Sister Sinister, Kay Morgan & Dani Divine zelfs hun vaste suites hebben in het hotel.

Maar ondanks dit succes is organisator Reinier More nog niet tevreden, want voor hem is DOMINATRIX zoveel meer dan alleen de fetish voor bepaalde kleding. Volgens hem bestaat een goed fetish feest uit meerdere ingrediënten, waarbij alles in de juiste verhoudingen is, en waar voorop staat dat een ieder zichzelf kan zijn. Waar iedereen zich verbonden weet door de speciale fetish dresscode, wat zorgt een gevoel van saamhorigheid, hoe verschillend iedereen ook is. DOMINATRIX is de warme deken waar iedereen binnen de fetish & BDSM scene zich thuis kan voelen.

DOMINATRIX is een ontmoetingsplek voor kleurrijke mensen die zich kunnen vereenzelvigen met de speciale dresscode van het feest, maar vooral van mensen die zichzelf durven te zijn. Of je nu alleen komt om de hele avond te dansen, flirten, flaneren of je liever vermaakt in de ruim opgezette BDSM speelruimte, DOMINATRIX is een feest wat zich open stelt en ruimte biedt aan alle verschillende stromingen binnen de fetish én BDSM wereld.

Ondanks dat DOMINATRIX vanaf het allereerste begin een ruim ingerichte BDSM ruimte heeft gehad, met daarbij alle energie die Reinier er instak door het eigenhandig bouwen van speciale houten en stalen BDSM toestellen, werd deze ruimte nooit ten volle benut door de bezoekers van DOMINATRIX, of misschien ontbrak het juist wel aan de juiste bezoekers en waren de liefhebbers onbekend met deze mogelijkheden.
Waar is toch de tijd gebleven dat bezoekers met hun speelkoffer een feest binnen kwamen, waar slaven met een lichte beving van nervositeit dachten aan de verschillende zwepen en speeltjes die daarin zaten, gedachten over welke er vanavond misschien wel gebruikt zouden gaan worden, of door wie allemaal…

Je zou verwachten wanneer je al deze mogelijkheden biedt, en het feest ook nog de naam DOMINATRIX heeft, je je niet echt veel meer hoeft te profileren om duidelijk te maken dat BDSM-ers ook van harte welkom zijn op DOMINATRIX. Ondanks dat de toevoeging van de Misstress lounge twee jaar geleden wel enige beweging op gang bracht, heeft organisator Reinier More gemeend het deze keer anders aan te pakken.

Succes is altijd terug te voeren op het maken van de juiste keuzes, maar vooral op de juiste mensen om je heen. Tijdens informerende gesprekken in het verleden, was al duidelijk geworden dat er vanuit de BDSM scene juist de behoefte leefde om naast een goed feest ook workshops te organiseren. Een aantal bekende gezichten uit de BDSM scene konden zich dan ook meteen vinden in het idee om tijdens het DOMINATRIX weekend een aantal BDSM activiteiten toe te voegen en de samenwerking met KINK INFO is gestart.

Meteen tijdens het eerste overleg vielen stukjes voor iedereen heel snel op zijn plaats, en alsof het al voorbestemd was, kon DOMINATRIX alleen in het tweede weekend van November plaatsvinden dit jaar, waarmee het sowieso samen zou vallen met de SM Fetish play party van Mrs. Manita, die altijd plaats vindt op elke tweede vrijdag van de maand.
Na kort overleg was ook Mrs. Manita aan boord, iedereen was het er over eens dat hier iets heel speciaals stond te gebeuren, wat nog nooit eerder in Nederland was gedaan.

De keuze voor het Japanse fetish model & full time Meesteres Mrs Hibiki als het flyer model van deze editie was dan ook alleen maar logisch, zij laat als geen ander zien dat de werelden van fetish & BDSM uitstekend samen gaan. Daarnaast is zij samen met de bekende Japanse latex ontwerper Kurage Kid’O er mede voor verantwoordelijk dat deze editie voorzien wordt van een aantal extra Japanse accenten, wat terug komt in elk van de vijf officiële evenementen tijdens het weekend.

Het weekend bestaat uit 5 officiële evenementen:

Vrijdag 13 November 2015
20:00 - 01:00 Models meet & greet
locatie: Londen Lounge @ vd Valk hotel
Geesterweg 1A, 1921 NV Akersloot

21:00 - 04:00 SM-Fetish play party hosted by Mrs. Manita
locatie: Showboat
Lagedijk 328, 1544 BX Zaandijk
Al meer dan 12 jaar weten BDSM-ers dat er op de 2e vrijdag van de maand gespeeld, gepraat en gedanst kan worden op de SM-Fetish Play Party van Mrs Manita. Mrs Manita, die zelf zeer actief is als Meesteres, weet als geen ander een sfeer neer te zetten waar beginners en gevorderde BDSM-ers zich veilig en vrij kunnen voelen. De SM-fetish play party biedt een prachtige locatie waarbij het mogelijk is om de hele avond te spelen in de dungeon of gewoon gezellig mensen te ontmoeten bij de bar.
Speciaal voor deze avond rijdt er de hele avond een speciale DOMINATRIX pendelbus tussen hotel Akersloot en de Showboat waardoor de bezoekers van het DOMINATRIX weekend zich geen zorgen hoeven te maken over vervoer of de mogelijke kosten van een taxirit. De speciale DOMINATRIX pendelbus doet hier ongeveer 15 minuten over.
Retourtickets voor de pendelbus zijn verkrijgbaar aan de ingangsbalie vvan de Models meet & greet.

Zaterdag 14 November 2015
12:30 - 16:30 BDSM Workshop Lounge hosted by KINK INFO
Special guests: Mrs Hibiki and Ropemarks

locatie: Beachclub Lounge
Westerwerf 1B, 1911 JA Uitgeest
BDSM workshop lounge is een middag vol verschillende workshops op BDSM-gebied. Je hebt de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan de instructors en er is voldoende ruimte om zelf te oefenen en uit te proberen. Op speciaal verzoek zal de gerenommeerde Japanse Mrs Hibiki samen met Ropemarks, een bijzondere masterclass geven in Japanse bondage. Tijdens deze masterclass is er Nederlandse uitleg. Andere workshops zullen gaan over spanking en zwepen, over gebruik van het spelmateriaal zoals we dat uit de BDSM-play area van DOMINATRIX kennen, informatie voor beginners, enzovoort enzovoort.
De zaal is open vanaf 12:00 zodat je de mogelijkheid hebt om met elkaar en met de instructors kennis te maken.
De aanvangstijd van de eerste workshop is 13:00

17:30 - 20:30 Fetish Cabaret Dinner hosted by Boudoir Noir
locatie: Planet Dinner Club
Westerwerf 1C, 1911 JA Uitgeest
Het Fetish Cabaret Dinner is een 2,5 uur durend programma waarbij tijdens het diner een volledig programma te zien ismet shows, acrobatiek, zang en dans. Natuurlijk allemaal in de fetish & BDSM sfeer van het gehele evenement. Tijdens dit diner volgt ook de officiële bekendmaking wie de titel van Miss Fetish Europe 2015 heeft gewonnen, daarnaast wordt ook de winnaar van Best Up & Coming model bekend gemaakt. Dit is een aanmoedigingsprijs voor nieuwe opkomende talenten in de fetish-scene.

21:00 - 05:00 Dominatrix Party
locatie: A9 Studio’s, studio 1 ev.
Westerwerf 1C, 1911 JA Uitgeest
Het officiële hoogtepunt van dit weekend. In totaal 7 area’s, verdeeld over 5 verschillende zalen, met een grote diversiteit aan mogelijkheden. Op het hoofdpodium zullen fashion shows te zien zijn van de beste Designers, oa Inner Sanctum (D), Dayne Henderson (UK), Brigitte More (NL), Kurage Kid’O (JAP), HW Design (AT).
Daarnaast is er een tweede podium, waar tijdens de avond diverse BDSM shows te zien zullen zijn. De Mistress lounge, waar dominanten in de watten gelegd worden door hun (of andere) aanwezige slaven/slavinnen. Direct naast de Mistress lounge is ook de BDSM play room. In diverse zalen zijn ook dungeons opgebouwd. Is muziek jouw ding, dan biedt DOMINATRIX maar liefst 4 verschillende area’s met elk zijn eigen type muziek.

Tijdens het Fetish Cabaret Dinner & de Dominatrix party zal er weer een DOMINATRIX pendel busje rijden. Tickets hiervoor kunnen in de hotel lobby aangeschaft worden, deze kunnen ook gebruikt worden in de taxi’s die voorzien zijn van de DOMINATRIX flyer achter de voorruit. s’Middags is er op afroep de mogelijkheid om gebruik te maken van de pendelbus. Omdat deze niet altijd direct voor het hotel staat, kunt u zich melden bij het DOMINATRIX OFFICE, dit staat aangegeven in het hotel (vlakbij de receptie).

Naast deze officiële evenementen, zijn er nog diverse onofficiële initiatieven tijdens het DOMINATRIX weekend.

Bezoek de website www.dominatrix.nl voor tickets en aanvullende informatie zoals dresscodes en aankondiginen van shows en workshops.

E-mail: 

Salepoints: 

Black Body, Amsterdam, 020- 6262553
Demask, Amsterdam, 020-4233090
Diabolo, Amsterdam, 020-6234506
Female and Partners, Amsterdam, 020-6209152
Mr B, Amsterdam, 020-4220003
Black Dreams, De Lier, 0174-514912
Gabriell clothing, Den Haag, 070-3654163
Wow don't tell mom, Eindhoven, 040-2135353
Rings of Pleasure, Haarlem, 023-5425181
Subliem, Rotterdam, 010-4763680
Silhouette, Rotterdam, 010-4130516
Laced Up, Utrecht, 030-2333266

Number of guestlist tickets: 

1 x 2